Sposób przygotowania

Ciasto:
Miękka margarynę utrzeć na gładką masę z cukrem pudrem oraz paczką cukru waniliowego. Dodawać jaja pojedynczo. Wymieszać mąkę tortową z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem dodawać do masy(składniki łączyć za pomocą miksera).
Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem. Położyć równo porzeczkę i posypać kruszonką.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Kruszonka:
Margarynę(130g) siekamy z mąką krupczatką(1 szklanka0 cukrem pudrem(1/2 szklanki) i cukrem waniliowym, rozdrobnione składniki zagniatamy czubkami palców, Az powstanie kruszonka.
Temperatura pieczenia: 175oC
Czas pieczenia: 60 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    smakowite ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mmmm pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;D
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !