Sposób przygotowania

Sery pokrój w słupki. Winogrona umyj, pokrój na połówki, usuń pestki. Cebulę pokrój w kosteczkę. Ułóż na sitku, oprósz cukrem, przelej wrzątkiem, a następnie zimna wodą (będzie łagodniejsza i lżej strawna), dobrze osącz. Opłucz szczypiorek, kilka wąsów odłóż do dekoracji, resztę posiekaj. Posiekaj też orzechy.
Przygotuj sos: cebulę wymieszaj ze szczypiorkiem i octem. Ucierając widelcem, powoli dolewaj olej. Przypraw solą, pieprzem i odrobiną cukru. Sery wymieszaj z winogronami i orzechami. Przełóż do naczyń, skrop przygotowanym sosem. Sałatkę udekoruj wąsami szczypiorku i podawaj.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !