Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Szynka b/k 1,3 kg
tłuszcz do smażenia
mąka pszenna 1-1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona

Opłukaną i osuszoną szynkę nacieramy olejem i następnie przyprawami. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na 12 godz.
Do wysmarowanego naczynia przekładamy szynkę (bez folii) i dusimy do miękkości. Powstały sos zagęszczamy mąką pszenną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 25.11.2013 19:45
uwielbiam takie mięsko :)
adelajda 08.07.2013 14:04
pycha mięsko
traktorek 02.01.2013 17:33
fajny kawałek mięska
Islanzadi 28.10.2010 21:52
Fajny, prosty przepis :)
Ewa111 22.10.2010 10:54
bardzo smaczna ta szyneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak