Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z patelni

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gołąbków zielonych kilka/kilkanaście
łyżki masła klarowanego 2
cebula 1
sól, pieprz mielony do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z patelni

Gołąbki oczyściłam z resztek ściółki i opłukałam. Z kapeluszy ściągnęłam skórkę prawie do samego środka a trzonki przycięłam przy samych blaszkach, oprószyłam z obu stron solą i pieprzem. Cebulę obrałam i pokroiłam w cienkie pół plasterki. Na patelni rozpuściłam masło o dobrze je rozgrzałam. Układałam gołąbki blaszkami do dołu i smażyłam na ostrym ogniu aż się zezłociły po czym odwróciłam i przysmażyłam też z drugiej strony. Kiedy były już prawie gotowe dorzuciłam cebulkę i pozwoliłam jej także się zrumienić. Przełożyłam grzyby na talerz. Zjadłam z ciemnym chlebem - było pysznie!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 21.11.2011 19:30
zjadłabym
ela16 17.10.2011 10:08
lubimy
Marybeth
Marybeth 29.09.2011 16:11
Lubię :)
Agnik 11.09.2011 19:02
gołąbki zielone
Koper 31.01.2011 15:50
śliczne i pyszne :)
Anita21 20.10.2010 10:28
jak pięknie wyglądają
iwa643 20.10.2010 07:26
wygląda fajnie
MAR3STA 19.10.2010 11:53
pycha, aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak