Sposób przygotowania

Gołąbki oczyściłam z resztek ściółki i opłukałam. Z kapeluszy ściągnęłam skórkę prawie do samego środka a trzonki przycięłam przy samych blaszkach, oprószyłam z obu stron solą i pieprzem. Cebulę obrałam i pokroiłam w cienkie pół plasterki. Na patelni rozpuściłam masło o dobrze je rozgrzałam. Układałam gołąbki blaszkami do dołu i smażyłam na ostrym ogniu aż się zezłociły po czym odwróciłam i przysmażyłam też z drugiej strony. Kiedy były już prawie gotowe dorzuciłam cebulkę i pozwoliłam jej także się zrumienić. Przełożyłam grzyby na talerz. Zjadłam z ciemnym chlebem - było pysznie!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha, aż ślinka cieknie
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda fajnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    jak pięknie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    śliczne i pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    gołąbki zielone
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    lubimy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    zjadłabym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !