Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Upiec w prostokątnej blaszce 3 jasne biszkopty, każdy z 3 jaj. Ostudzić.

Masa: z mleka, mąk i cukrów ugotować budyń, przestudzić. Następnie utrzeć z masłem. Na końcu stopniowo dodawać truskawki uważając żeby masa się ,,zsierociła\".

Róże i listki: wodę gotujemy z margaryną. Po zagotowaniu dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, prażymy chwilę. Zdejmujemy z ognia dodajemy galaretki w proszku. Do formowania róż czeroną, a na listki zieloną. Kiedy przestygnie można lepić.

Z prostokątnych biszkoptów wykrawamy jedynkę, Przekładamy masą, część zostawiamy na górę tortu. Zdobimy tort różami i listkami. Resztę galaretki można wykorzystać na zrobienie szprycą napisu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ładny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    oj świetny !!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ale fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    anja3107

    pięknie wygląda i pewnie świetnie smakował ;-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Margo1

    SUPER
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    przyda mi się niedługo i na pewno przygotuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Świetna a przepis na kwiaty można wykorzystać do czegoś innego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    śliczny ten torcik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !