MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

Upiec w prostokątnej blaszce 3 jasne biszkopty, każdy z 3 jaj. Ostudzić.

Masa: z mleka, mąk i cukrów ugotować budyń, przestudzić. Następnie utrzeć z masłem. Na końcu stopniowo dodawać truskawki uważając żeby masa się ,,zsierociła\".

Róże i listki: wodę gotujemy z margaryną. Po zagotowaniu dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, prażymy chwilę. Zdejmujemy z ognia dodajemy galaretki w proszku. Do formowania róż czeroną, a na listki zieloną. Kiedy przestygnie można lepić.

Z prostokątnych biszkoptów wykrawamy jedynkę, Przekładamy masą, część zostawiamy na górę tortu. Zdobimy tort różami i listkami. Resztę galaretki można wykorzystać na zrobienie szprycą napisu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !