Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w chrupiącej panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 kg
płatki kukurydziane 15-20 dag
oliwa 4-5 łyżek
masło 2-3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w chrupiącej panierce

Mięso opłukać i osuszyć, natrzeć je czosnkiem, solą i pieprzem. Płatki kukurydzianek pokruszyć, wymieszać z papryką i ziołami. Udka natrzeć oliwą i obtaczać je w mieszance płatków. Układać je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Porcje kurczaka piec przez 1- 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.03.2014 17:11
przepyszne
Seba 09.11.2013 09:40
bardzo smaczne
IKrakowianka 21.05.2013 22:30
pyszny obiad
rakow2
rakow2 23.12.2011 13:24
bardzo lubię
angelika14 17.12.2011 15:07
ten przepis koniecznie muszę wypróbować
manaika 11.03.2011 13:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak