Sposób przygotowania

Jaja utrzeć z cukrem i do utartej masy ,mieszając ,stopniowo dodawać roztopione masło ,śmietankę i mąkę z solą .
Ciasto dokładnie wyrobić i wstawić na godzinę do lodówki ,potem uformować w wałek o średnicy 2-2,5 cm i pokroić na półcentymetrowe kawałki .
Każdy kawałek bardzo cienko rozwałkowć c na posypanej mąką stolnicy i delikatnie rozciągnąć
W rondlu rozgrzać tłuszcz i do gorącego wkładać po kilka placuszków naraz.
Pofałdowane,usmażone na złoty kolor muszelki osączyć na bibułce i obsypać cukrem pudrem wymieszanym z owocową herbatą

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !