Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółte papryki 4 sztuki
czerwone papryki 4 sztuki
papryki słodkiej Prymat 2 czubate łyżeczki
ostrej papryki Prymat 1 łyżeczka
ziarenek smaku 2 łyżki
serki topione złoty ementaler 2 sztuki po 100 g
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
mąki pszennej 2 łyżki
bulion 2 z zielem angielskim
papryka zielona do dekoracji
papryka żółta do dekoracji
papryka czerwona do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa Eli

Papryki umyć,oczyścić z szypułek i gniazd nasiennych.Każdy kolor papryki osobno i pokroić w paskiW dwóch garnkach zagotować po 1 litrze wody i do każdego wrzucić kostkę bulionową z zielem angielskim i liściem laurowym.Do 1 garnka wrzucić żółtą paprykę,do 2 czerwoną paprykę i gotować do miękkości.2 serki topione pokroić w plastry i po jednym wrzucić do każdego garnka,chwilę pogotować i zmiksować.Do zup dodać 1 łyżeczkę papryki słodkiej,1/2 łyżeczki papryki ostrej,1 łyżkę ziarenek smaku.Mąkę (po 1 łyżce do każdej zupy) wymieszać z wodą,wlać do zupy,zagotować i doprawić do smaku solą i maggi.Zupę nalewać do talerza jednocześnie dwoma chochelkami (przy brzegu talerza).Smacznego!

Ja podałam zupę paprykową z gotowanym ryżem,przybraną paskami papryki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 22.08.2011 22:25
piękna jest ta zupa
Sarenka 04.08.2011 17:17
Alez ladna ta zupka!
Rique 01.05.2011 23:04
mm ciekawe, ładnie wygląda:)
agnieszka189 27.01.2011 10:27
Śliczna
bernika 18.10.2010 23:14
bomba!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak