Sposób przygotowania

Brokuł umyć,odciąć różyczki.Łodygi brokuła obrać ze skórki i pokroić na kawałki.Małe listki zachować.W garnku zagotować 1 litr wody,wrzucić kostkę bulionową,odrobinę cukru,pokrojone łodygi,małe listki,różyczki brokuła i gotować do miękkości (część najładniejszych różyczek wyjąć z zupy i zostawić do dekoracji).Serek topiony pokroić w plastry,wrzucić do zupy,zagotować i zmiksować.Zupę doprawić do smaku pieprzem zielonym świeżo zmielonym,ziarenkami smaku,solą i maggi.

Ja podałam zupę brokułową z ugotowaną kaszą jęczmienną,udekorowałam różyczkami brokuła i kwaśną śmietaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !