Sposób przygotowania

Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.W rondlu rozgrzać olej,włożyć mięso i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć.Podlać mięso wodą,dodać przyprawę do wieprzowiny,kucharka,paprykę,pieprz i dusić do miękkości,co jakiś czas podlewając wodą.Miękkie mięso wyjąć z sosu na półmisek i przykryć folią aluminiową.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i mieszając zagotować.Mięso pokroić w grubsze plastry.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego!

Ja podałam duszoną łopatkę z tłuczonymi ziemniakami,czerwoną kapustą (przepis w mojej galerii) i gotowaną fasolką szparagową.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmm! Pyszne soczyste mięsko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !