Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź czerwony ze śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 1/2 kg
cebula 6 szt
śliwka suszona 25 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyż
ocet winny 3 Łyż
sól, cukier, pieprz 1 do smaku
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź czerwony ze śliwką

Cebulę pokrojoną w półplasterki zeszklić na oleju, dodać kolejno koncentrat pomidorowy, pokrojone śliwki, ocet winny i przyprawy. CaŁość dusić ok. 5 - 10 minut, wystudzić i ukŁadać na przemian ze śledziami. Danie to można przygotować znacznie wcześniej (dzień lub dwa aby smaki \"zgryzły\" się)
smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak