Sposób przygotowania

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy mniejsze na pół, a większe na ćwiartki. Posypujemy szczyptą cukru waniliowego i wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby były zimne. Można ten etap pominąć, jeśli wcześniej trzymaliśmy je w lodówce. Po tym czasie na wierzch truskawek wyciskamy porcję śmietany i polewamy polewą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wspaniały deser, bardzo lubie truskawki
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    no no
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    o tej porze roku oj zjadło by się
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    oj prawda, teraz tylko mrożone jak już :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam truskawki;]
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ale bym zjadła teraz taki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo apetyczny deser !
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    aż ślinka leci na sam widok
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !