Sposób przygotowania

Umyte,osuszone kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Rozgrzać patelnię teflonową z grubym dnem.Na mocno rozgrzaną patelnię położyć kotlety i smażyć bez tłuszczu z obu stron na rumiano.Dodać cebulę,czosnek i jeszcze smażyć,aż cebula się lekko zrumieni.Bitki podlać wodą,dodać przyprawę do wieprzowiny,paprykę,kostkę mięsną,pieprz i dusić do miękkości mięsa,co jakiś czas podlewając wodą.Bitki wyjąć z sosu.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

Ja podałam bitki z kapustą kiszoną zasmażaną (przepis w mojej galerii),surówką z kiszonej kapusty (przepis w mojej galerii) i ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !