Sposób przygotowania

Mleko ugotować, kaszę wsypać do miski, zalać wrzącym mlekiem, wymieszać. Ziemniaki utłuc lub zmielić, dodać do kaszy, dodać twaróg i porządnie utrzeć. Dodać stopione masło, jajko, sól, pieprz, wymieszać. Masę wyrobić, uformować z niej wałek, owinąć papierem pergaminowym nasmarowanym tłuszczem i wstawić do gorącego piekarnika na około 1/2 godziny. Gotowy pieróg odwinąć z papieru i podawać pokrajany na plastry z kwaśnym mlekiem lub śmietaną. Dobrze smakuje i na gorąco i na zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Przepis fajny, ale nie przepadam za kaszą... :(
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    brzmi interesująco :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !