Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
masło 1 łyżka
sól 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka

Z łodygi oberwać główki kapustki: łodygę i liście wyrzucić. Główki obgotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić. Przełożyć do salaterki. Masło rozpuścić na patelni, dodać tartą bułkę, wymieszać, polać kapustki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.11.2011 08:14
pyszne,jeszcze tego nie robiłem !
RenataZ-et 27.10.2010 22:15
Tez tak robię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak