Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie płaty, rozbić lekko tłuczkiem i opruszyć przyprawami. Śliwki pokroić w paski, położyć na każdym płacie. Mięso zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Jajko rozbić do talerza i rozmącić, otoczyć w nim filety, potem obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju. Kostkę rosołową pokruszyć i rozpuścić w 1/2 szklance wrzątku. Roladki zdjąć z patelni, do pozostałego tłuszczu dodać mąkę i energicznie zamieszać, wlać bulion, zasmażkę gotować dopóki nie zgęstnieje, polać nią roladki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !