Sposób przygotowania

Kruche ciasto :
do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowe, 3/4 szklanki cukru, jeden cukier waniliowy, 5 zółtek,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsysnetcji i wyłożyć blachę
Masa sernikowa :
do miski dodać twaróg, wsypać budyń i szklankę cukru, 1 cukier waniliowy, 3 jajka, 2 szklanki mleka i 1/2 szklankę oleju. Wymieszać i wylac na blachę

Zapiekać w termoobiegu w temp. 180 C około 1 godzinę
Białko z 5 jajek ubić z 1 szklanką cukru i pod koniec pieczenia wylać na ciasto. Piec aż pianka nabierze lekko brązowego koloru i pojawią sie kropelki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    mój ulubiony.. robię więcej pianki :) :P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    świetny
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Dla mnie nowosc, nigdy nie jadlam takiego sernika.Sprobuje, bo zachecajaco wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychota:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję i polecam bo jest baaardzo smaczny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !