Sposób przygotowania

Dynię umyj, wytrzyj, przekrój na krzyż. Usuń włóknisty środek z pestkami. Miąższ odkrój od skóry, a następnie potnij na duże kawałki.
Jabłko oraz cebulę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, usuń gniazdo nasienne, miąższ potnij w dość drobną kostkę. Cebulę grubo posiekaj.
Na patelni stop masło. Wrzuć cebulę i delikatnie mieszając usmaż ją na szklisto. Dodaj pokrojone jabłko oraz dynię. wsyp curry i paprykę. Duś pod przykryciem 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dolej bulion i gotuj do miękkości. W drugim garnku zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek wsyp pierożki. Gotuj według przepisu na opakowaniu.
Gałązki szałwii opłucz, oderwij listki. Zupę zmiksuj na gładko. Rozlej do kokilek. Do każdej włóż porcję pierożków. Posyp listkami szałwii i podaj.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    musze wyprobowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    nigdy nie jadłam zupy dyniowej, ciekawa jestem jak smakuje;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !