Sposób przygotowania

Fasolę wymoczyć w przegotowanej wodzie przez kilka godzin. Ugotować połowę i przetrzeć przez sito. Cebulę drobno posiekać,Włoszczyznę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cukinie i obrane ziemniaki pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, połączyć ze startymi warzywami oraz zielenią, dusić do miękkości. dodać cukinię, ziemniaki i kapustę, dusić kolejny kwadrans. Wlać bulion i dodać resztę fasoli, zupę gotować na małym ogniu przez godzinę. Przyprawić solą, pieprzem i maggi. Do talerzy wkruszyć pieczywo i zalać gorącą zupą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !