Sposób przygotowania

Grzyby płuczemy, zalewamy wodą (najlepiej namoczyć dzień wcześniej) i gotujemy razem z bulionem. Dodajemy pokrojony w talarki por, cebulę i posiekane ząbki czosnku. Wywar grzybowy gotujemy około 30minut.

Dodaję do zupy pastę miso i śmietanę, a następnie miksuję. (Miksowanie oczywiście nie jest obowiązkowe, robię to bo lubię, Ty nie musisz ;-).

Podajemy ze odrobiną kiełków do przystrojenia.

Przepis jest łatwy w wykonaniu, ale raczej z kategorii trudne w smaku. Ja osobiście uwielbiam, łatwo i szybko.

UWAGA: PO DODANIU PASTY MISO ZUPY NIE GOTUJEMY!!!, NIE MOZNA DOPROWADZIC DO WRZENIA, BO MISO STRACI AROMAT!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !