Sposób przygotowania

Gąski oczyścić, wypłukać 2-3 razy w letniej wodzie.
Zagotować wywar, wrzucić listki laurowe, ziele angielskie, osolić, opieprzyć i wrzucić grzyby-duże można pokroić. Włożyć całą, obraną cebulę. Gotować ok. 30 minut.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Wrzucić do gotujących się grzybów, wsypać majeranek, rozmaryn, proszek grzybowy. Przecisnąć czosnek przez praskę i gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Wlać żurek śląski z butelki i pogotować kilka minut.
Na talerzach posypać zieleniną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię gąski :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszny żurek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    naprawdę świetna jesienna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !