Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z jajkami, kaszą manną. Doprawić rozmarynem, rozkruszoną mini kosteczką pieprzu kolorowego, solą czosnkową i proszkiem grzybowym. Wyrobić na jednolitą masę.
Zagotować wodę z kostkami rosołu wołowego, liśćmi laurowymi, zielem angielskim.
Formować małe klopsiki i wrzucać do gotującego się wywaru.Gotować ok. 0,5 godziny. Mięso wyjąć, odmierzyć 0,75 litra wywaru, wsypać proszek grzybowy i chwilę pogotować. Jogurt rozmieszać z mąką, zahartować gorącym wywarem i wlać do garnka, doprawić solą i pieprzem, chwilę pogotować.
Ja podałam klopsiki z kaszą jaglaną, sosem i sałatką wielowarzywną lub ogórkami z curry. Wszystko posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    smakowite danie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale pysznie! wpraszam się!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    wyglądaja wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !