Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 2 szklanki
margaryna 25 dag
rodzynki 10 dag
orzechy posiekane 10 dag
skórka pomarańczowa 2 lyżki
aromat migdałowy 1 łyżeczka
aromat pomarańczowy 1 łyżeczka
Biszkopt 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z makiem

Upiec dwa biszkopty z 6 jaj lub kupić gotowe. Mak zaparzyć przemleć przez maszynkę dwa razy. Margarynę rozpuścić w naczyniu, dodać przemielony mak, rodzynki orzechy, kandyzowaną skórkę pomarańczową, aromaty. Cwilę posmażyć na wolnym ogniu. Wyłożyć masę makową na jeden biszkopt przyłożyć drugim, docisnąć, polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.03.2014 22:09
Super pomysł.
Katarzyna59 15.05.2012 18:19
świetny
fictor123 12.12.2011 09:57
pycha
barbara11561 25.06.2011 08:07
Taki lubię:)
Monika193
Monika193 21.10.2010 09:14
taki biszkopt musi być bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak