Sposób przygotowania

*1 średnia czerwona papryka pokrojona w kostkę,
*1 mała cebula (lub pół dużej) pokrojona w kostkę,
*1 szklanka bulionu (z kostki rosołowej),
*1 zgnieciony ząbek czosnku;

Mięso podsmażamy na oliwie z cebulą i czosnkiem, aż stanie się sypkie. Następnie podlewamy bulionem, dodajemy pomidory z puszki, przecier pomidorowy, paprykę, pieprz, liść laurowy i sos chili (najpierw mniej, bo potem można dodać...). Wszystko dusimy pod przykryciem około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy kukurydzę z fasolą i gotujemy bez przykrycia około 10minut, żeby nadmiar wody odparował i sos zgęstniał. Próbujemy i w razie potrzeby dodajemy więcej sosu chili. Gotowe chili nakładamy do miseczek i dekorujemy odrobiną startego żółtego sera lub świeżymi ziołami. Podajemy z pieczywem (np. chlebem kukurydzianym).

PORADY: 1. Jeśli lubisz czerwoną fasolę kup osobno puszkę kukurydzy i fasoli i dodaj po połowie; gotowe mieszanki zawierają mało fasoli. 2. Dla pikantniejszego smaku można użyć świeżej papryczki chili.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    też to gotuje uwielbiam tą potrawę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ładnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chyba spróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda apetycznie. Na pewno wypróbuję Twój przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Super wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetycznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fantastyczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    fantastyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    znakomite
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !