Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa miso

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) w zależności od upodobań (ja daj
cebula dymka ze szczypiorkiem 2
ząbki czosnku 2
śmietana 2 łyżki
pasta miso jęczmienna 2 łyżki
woda letnia 2 litry
sos sojowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa miso

Grzyby płuczemy, zalewamy wodą (najlepiej namoczyć dzień wcześniej) i gotujemy razem z bulionem. Dodajemy pokrojony w talarki por, cebulę i posiekane ząbki czosnku. Wywar grzybowy gotujemy około 30minut.

Dodaję do zupy pastę miso i śmietanę, a następnie miksuję. (Miksowanie oczywiście nie jest obowiązkowe, robię to bo lubię, Ty nie musisz ;-).

Podajemy ze odrobiną kiełków do przystrojenia.

Przepis jest łatwy w wykonaniu, ale raczej z kategorii trudne w smaku. Ja osobiście uwielbiam, łatwo i szybko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak