Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dag
cebula 4 szt
mąka 1 łyżka
papryka 1 szt
smalec 2 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
śmietana 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz wieprzowy

Mięso pokrajać w kostkę, otoczyć w mące obrumienić na smalcu, osolić. Dodać pokrajaną cebulę wymieszaną z mieloną papryką. Podlać odrobiną wody, dodać oczyszczoną z nasion i pokrajaną paprykę. Dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy będzie miękkie wymieszać ze śmietaną i koncentratem pomidorowym. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać z kluskami kładzionymi i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.01.2014 20:26
Wygląda genialnie.
olkaaa 30.06.2012 17:14
ciekawy przepis
Seba 09.01.2012 00:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak