Sposób przygotowania

Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto, podzielić na połowe, zamrozić (w zamrażalniku). Ser przekręcić przez maszynkę. Ucierać w makutrze lub mikserem margarynę, dodać cukier, żółtka i ucierac dalej. Stopniowo dodawać ser, mąkę ziemniaczaną, aromat. Na końcu dodać ubite na sztywną pianę białka i wymieszać. Do wysmarowanyj tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy zetrzeć na jarzynowej tarce połowe zamrożonego ciasta, na utarte ciasto wyłożyć masę serową, na wierzch utrzeć drugą część ciasta. Piec na średnim ogniu ok. 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już wypieczone. Sernik jest bardzo efektowny: wygląda jak tort, na spodzie i z wierzchu czekoladowy, w środku jasny.


GORĄCO POLECAM:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !