Sposób przygotowania

3 szklanki a do każdej wsypać 1 ½ łyżki żelatyny zalać 3 łyżkami zimnego mleka i uzupełnić gorącym mlekiem do ½ szklanki i dokładnie rozprowadzić żelatynę. Sparzyć jajka.

I krem
6 żółtek
2 łyżki masła
½ szklanki cukru pudru
Wszystkie składniki zmiksować i dodać chłodne mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać do tortownicy. Wstawić do lodówki.

II krem
6 białek
1 szklanka cukru pudru
Ubić białka na sztywno i dodać cukier puder. Podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao i wystudzoną żelatynę z mlekiem. Szybko zmiksować i wylać na żółty krem w tortownicy. Wstawić do lodówki.

III krem
Do drugiej części białka dodać wystudzone mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać na brązowy krem do tortownicy. Wstawić do lodówki.
Na biały krem wylać wystudzoną i tężejącą czerwoną galaretkę.
Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !