Sposób przygotowania

Cukier i jajka trzepiemy na puszystą masę. Dodajemy mieszając mąki z proszkiem. Pieczemy ciasto w 180 C około 45 min.
Gotujemy budyń, studzimy.Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, potem stopniowo dodajemy budyń.
Tort przekładamy dżemem truskawkowym, na wierzch dajemy masę budyniową, przybieramy owocami z kompotu lub świeżymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    prosty i smakowity
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    jaki ładny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię ciasta z masą budyniową wolę od takiej z tłuszczu i żółtek - pewniej się czuję:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie umiem piec tortów,ale Twój przepis na pewno wypóbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Budyń to fajny dodatek do tortu :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    aż ślinka leci na taki torcik:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !