Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szk
olej do smażenia 3 łyżki
masło 2 łyżki
cebula 2 szt
pomidory 4 szt
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa do gyrosa 3 łyżki
rosół z kurczaka 2 szklanki
indyk 30 dag
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i udusić na patelni . W rondlu rozgrzać olej i masło, zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż podsmaży go około 5 min. Gdy się lekko zarumieni wlać bulion i dodać pomidory. Gotować na małym ogniu ok 15 min. Gdy ryz będzie już prawie miękki dodać mięso i jeszcze podusić kilka min cały czas mieszając. Na końcu dodać starty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.11.2012 21:52
pycha
mariel78 30.09.2012 22:19
smaczne
Ewelina38 02.06.2012 22:21
uwielbiam je
mic 15.02.2012 22:01
ja tez lubie bardzo, chociaz czesto nie robie
ronald88 23.08.2011 10:40
wow uwielbiam risotto
Rique 03.08.2011 08:52
uwielbiam:)
Rique 03.08.2011 08:52
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak