Sposób przygotowania

Ryby należy sprawić, umyć, osuszyć i skropić sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, obłożyć plasterkami cytryny. Odstawić na około godzinę. Ząbki czosnku zmiażdżyć, wymieszać z dwiema łyżkami oliwy z oliwek, kwaśną śmietaną, solą, dowolnymi ziołami i pieprzem. Mieszanką natrzeć ryby. Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć na niej rybę, skropić ją obficie winem, folię zawinąć. Rybę grillować przez około 30 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    a co na to karaś ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    a co na to karaś ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł na pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    rakow2 - Karaś na pewno nie ma nic przeciwko winnemu sosikowi. Przepis super. Lubię karasia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !