Sposób przygotowania

Masło, cukier i esencję utrzeć na puszystą masę. Dodać po kolei i stopniowo jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao - mieszać dokładnie - podlewając stopniowo mlekiem. Całość utrzeć na gładką masę - bez grudek! Najlepiej użyć miksera.
Ciasto wlać do blachy - o boku 20x20 cm - natłuszczonej masłem i piec 55-60 minut w 190 stopniach. Sprawdzić patyczkiem pod koniec pieczenia czy jest gotowe - patyczek musi być suchy - nie oblepiony ciastem.
Ostudzić w blasze. Przestudzone ciasto można posmarować glazurą czekoladowa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    chętnie upieke:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    a ja chętnie zjem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    wypróbuję!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    fajnie wygląda, trzeba będzie spróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Kiedyś wszamałam pół blachy takiego ciasta, uwielbiam je

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !