Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w wywarze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie kilka kulek
Pieprz ziołowy mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
olej 5-6 łyżek
marchewka 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w wywarze

Do garnka wlewamy 750 ml wody,dodajemy 1 łyżeczkę papryki,pół łyżeczki otartej bazylii,pół łyżeczki pieprzu ziołowego,2 liście laurowe,kilka kulek ziela angielskiego,kostkę rosołową,łyżeczkę kucharka i pokrojoną w paski marchewkę.Wszystko gotujemy.Udka kurczaka posypujemy przyprawą do mięs i pieprzem czarnym,obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podsmażone udka wkładamy do gotującego się wywaru i gotujemy na małym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 17.04.2013 19:53
rewelacyjne jedzonko
elzbietar64 13.04.2012 23:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak