Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 750 ml wody,dodajemy 1 łyżeczkę papryki,pół łyżeczki otartej bazylii,pół łyżeczki pieprzu ziołowego,2 liście laurowe,kilka kulek ziela angielskiego,kostkę rosołową,łyżeczkę kucharka i pokrojoną w paski marchewkę.Wszystko gotujemy.Udka kurczaka posypujemy przyprawą do mięs i pieprzem czarnym,obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podsmażone udka wkładamy do gotującego się wywaru i gotujemy na małym ogniu do miękkości.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    rewelacyjne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !