Sposób przygotowania

Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj sól i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodawaj po jednym jajku, ucieraj ręcznie lub mikserem do uzyskania gęstej, puszystej masy. Do dość gęstego ciasta dodaj utartą skórkę z cytryny oraz śmietanę lub mleko. Starannie wymieszaj. Na środek rozgrzanej gofrownicy wylej 2 łyżki wazowe ciasta.
Każdy wafel piecz około 4 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie robilam jeszcze ze skórka cytrynowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    o ja tez nie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    pochrupałbym sobie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !