Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki kapuśniak mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 gram
ziemniaki 6-7 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1,5 łyżki stołowej
kości wieprzowe 0,5 kg
mąka 2 łyzki
olej 4-5 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki kapuśniak mamy

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody,dodajemy kości wieprzowe,pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy.Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy kiszoną kapustę.Pod koniec gotowania wlewamy na patelnię olej,wsypujemy mąkę i podsmażamy do złocistego koloru,po czym wlewamy wszystko do garnka i chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.09.2011 17:01
pychotka
bernadetta2 04.03.2011 08:59
dobre robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak