Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartacze mojej mamy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
ziemniaki 7-8 szt
mięso wieprzowo-wołowe mielone 750 gram
cebula 2 szt
olej 4 łyżki stołowe
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartacze mojej mamy

Ziemniaki ugotowane dokładnie gnieciemy,ziemniaki surowe ścieramy na tarce o małych oczkach.Starte ziemniaki wyciskamy,łączymy z ziemniakami gotowanymi.Dodajemy do smaku soli i wygniatamy ciasto.Mięso przyprawiamy,dodajemy pokrojona w kostkę cebulę.Ciasto dzielimy na porcje,w ich środek wkładamy gotowy farsz i formujemy kartacze.Wkładamy je do osolonej,gotującej się wody.Kartacze gotujemy ok 20 minut,ugotowane polewamy podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 15.12.2011 21:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak