Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort makowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
mak 20 dag
mąka krupczatka 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cukier 8 łyżek
cukier wanilinowy 15 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat migdałowy 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy

Jajka ubić z cukrem na parze do białości, zestawić i ubijać do ostudzenia. Sparzony i przemielony trzy razy mak połączyć z jajkami, dodać resztę składników, delikatnie przemieszać. Ciasto wylać do uprzednio przygotowanej tortownicy. Piec w 170 st.około 50 min.po ostudzeniu pokrajać w krążki, przełożyć masą orzechowa lub kokosową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.08.2012 06:15
lubię mak
Ewelina38 28.07.2012 21:37
bardzo smaczny deserek
Katarzyna59 23.05.2012 17:04
apetyczny
jeta72 11.05.2012 11:50
pyszny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak