Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielny rosołek

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiejska kura
żołądki 15 dkg
włoszczyzna
sól
makaron
woda
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielny rosołek

Kurę dokładnie myjemy i wkładamy do garnka razem z umytymi uprzednio żołądkami i całą włoszczyzną. Wszystko to zalewamy wodą, sypiemy garstkę soli i wstawiamy do gotowania na małym ogniu. Po zagotowaniu, łyżką (z gęstym sitkiem) ściągamy szum. Po zebraniu przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy ok 2 godzin. Jak mięso będzie już miękkie to wyjmujemy je z rosołu (możemy je przysmażyć na maśle i podać osobno).
Makaron gotujemy osobno w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 04.11.2011 04:43
super
Wacław 08.09.2011 21:29
mój ulubiony,niedziela bez rosołu to nie niedziela
Justa32 04.09.2011 10:44
mniam musi być w każdą niedziele u nas!!!
BozenA 10.08.2011 16:48
wspaniały
BozenA 10.08.2011 16:48
wspaniały
Mariusz10 11.07.2011 23:23
mniam
IKrakowianka 04.05.2011 22:12
najlepszy! :)
m1monika 29.04.2011 22:52
mój mąż uwielbia :-)
Smakosz6 18.03.2011 12:43
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Krystyna32 17.03.2011 09:10
smaczne
jolaxa 23.01.2011 21:14
pyyszne
Martysia 20.01.2011 19:07
Nie ma to jak rosołek :)
plocia 04.01.2011 22:54
niam niam, dziś właśnie go miałam na obiad
BozenA 21.11.2010 13:03
pycha
BozenA 21.11.2010 13:03
pycha
Karolcia12 31.10.2010 10:58
rosołek to chyba tradycyjna zupa polska
ElizaT 25.10.2010 00:15
polecany również na kaca ;P
Margo1 23.10.2010 11:37
i na wszystko
Kate131 21.10.2010 07:06
rosołek dobra rzecz
misia53 20.10.2010 15:28
Smaku narobiłaś mi tym rosołkiem
Ewa111 18.10.2010 13:20
u mnie rosołek najczęściej w sobotę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak