Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki.
Cebulę obrać i posiekać.
Ser topiony i pleśniowy pokroić w drobną kostkę.
W dużym rondlu rozgrzać masło, włożyć pieczaki i cebulę i smażyć przez 3-4 minuty na złoty kolor.
Odłożyć 3 łyżki pieczarek. Resztę oprószyć mąką. Krótko zasmażyć i wymieszać z wlewanym powoli zimnym mlekiem.
Zupę zagotować. Dodać rozdrobniony ser. Mieszając podgrzać na małym ogniu, aż ser się roztopi.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatałową.
Zupę podawać w czarkach. Posypać odłożonymi pieczarkami i posiekanym koperkiem.
Można podawać z makaronem lub grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Na pewno pyszna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezła :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Takie zupy też lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna210

    mmm pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !