Sposób przygotowania

Ubić białka do spienienia.Dodać sok z cytryny i sól i ubijać aż masa zacznie utrzymywać kształt, ale jeszcze nie fazy \'sztywności\".Wmieszać wanilię.Mąkę i cukier przesiane 4x dodac do piany i delikatnie wymieszać. Wlać do natłuszczonej formy.
6 żółtek; 1 łyżeczka wanilii; 1/4 łyżeczki soli; 3/4 szkl cukru; 3/4 szkl mąki; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1/4 szkl wrzącej wody
Ubijać żółtka min 3 minuty, dodać sól i wanilię.Ubijać i stopniowo dodawać cukier.Mąkę i proszek przesiane4x dodawać na przemian z wrzątkiem.Wymieszać i wylać na masę białkową w formie.Piec 50 min. 180 st.Przed wyjęciem całkowicie ostudzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ciekawa nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Moją uwagę przykuła nazwa - świetna :)
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !