Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski.Z drożdży, cukru, 2 łyzeczek mąki i 1/4 szkl mleka zrobić rozczyn i zostawić na 10 min.Do mąki dodać sól, rozczyn, żółtko i resztę płynów.Wyrabiać ciasto ok 10 min.Przełożyć do miski odstawić na ok 45 min do wyrośnięcia.Następnie ponownie wyrobić, przełożyć do keksówki i odstawić na 30 min do ponownego wyrośnięcia.Przed wstawieniem do piekarnika posmarowac wierzch chleba białkiem i posypać sezamem.Piec ok 30 min w temp.200 st.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    lubię,ale sama nie robiłam jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !