Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze Smażone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
sól smaku
rydze 15 (średnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze Smażone

Najważniejsze jest żeby rydzy nie myć, nigdy tego nie robię. Delikatnie nożem je oczyszczam. Następnie smażę na roztopionym masełku na patelni 3,5 min. z jednej strony i 3,5 min. z drugiej. Nigdy więcej. Ściągamy z ognia i posypujemy do smaku solą. Cały czas smażenia 7 min :) Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 18.08.2011 10:38
uwielbiam
kotlet 02.05.2011 23:26
bardzo lubię
monika156 11.12.2010 10:28
nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak