Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowiki duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 6 łyżek
cebula 3 sztuki
sól, pieprz do smaku
śmietana 2-3 łyżki
borowiki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Borowiki duszone

Borowiki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Sparzyć, odcedzić i włożyć do rondla. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać do niej grzyby, posolić, popieprzyć i dusić. Następnie włożyć parę łyżek śmietany, pomieszać i dusić, aż potrawa zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.08.2011 09:31
smaczne
Anna138 11.08.2011 22:39
super
RenataZ-et 26.10.2010 10:06
Pyszny sosik będzie z takich grzybków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak