Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na części, posolić. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plastry. Wrzucić ją do rondla na rozgrzany tłuszcz, poddusić. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć kawałki kurczaka, obtoczone w mące, uprzednio wymieszanej z pieprzem i ziołami. Przełożyć je do rondla, podlać wodą i dusić pod przykryciem. W międzyczasie umyć i pokroić pieczarki, lekko podsmażyć na patelni, a następnie wrzucić do kurczaka i dusić razem ok. pół godziny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Gulaszu z kurczaka jeszcze nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !