Sposób przygotowania

WYRABIAMY CIASTO DROŻDŻOWE. W MISCE ZASYPAĆ CUKREM DROŻDŻE, POZOSTAWIĆ DO ROZPUSZCZENIA. WBIĆ JAJKO I 2 ŻÓŁTKA, DODAĆ SOLI I LEKKO ROZMIESZAĆ. WLAĆ PODGRZANE MLEKO I OLEJ. WSZYSTKO WYMIESZAĆ , DODAĆ MĄKĘ I DOBRZE WYROBIĆ. WYROBIONE CIASTO WYKŁADAMY NA STOLNICĘ I WYCINAMY OPONKI ZE SZKLANKI A DZIURKI W ŚRODKU KIELISZKIEM. SMAŻYMY NA GŁĘBOKIM TŁUSZCZU. PRZED PODANIEM POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ale smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    bardzo fajnie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Lubię takie oponeczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    oponki to cos co ja lubię jeść ! pyszne są
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    niebo w gębie
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !