Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 25 dag
mąka ziemniaczana 1 lyżka
jajko 6 szt
cukier puder 25 dag
masło 20 dag
cukier wanilinowy 15 g
proszek do pieczenia 15 g
orzechy włoskie 10 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z orzechami

Masło utrzeć na pianę.Białka ubić nad parą dodając po trochu cukier puder, gdy ubite dodawać po jednym żołtku i w dalszym ciagu ubijać do gestości, gdy zbieleje odstawić i ubijać do ostudzenia, dodać po trochu utarte masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechami. Wlać na brytwannę wyłożoną papierem, posmarowanym tluszczem i obsypanym bułką tartą. Piec na złoty kolor, po ostygnieciu można oblać polewą i posypać orzechami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 25.02.2012 12:50
super
Angelika10 22.08.2011 21:49
Super placek.
Małgorzata113 18.10.2010 10:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak