Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 2 kg
cukier 1 kg
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonej porzeczki

Porzeczki dokładnie umyć i przebrać.Następnie wkładać do słoików do 3/4 ich pojemności.Do każdego słoika wsypywać 4-5 łyżek stołowych cukru,zalewać wodą do pełności i mocno zakręcać.Słoiki wstawiać do garnka z wodą i gotować do 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 24.12.2011 17:50
pyszny
ziutula
ziutula 27.09.2011 08:48
kompocik z porzeczek ...dobry w zimie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak