Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzębiak

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwka suszona 1 sztuka
rodzynki 5 sztuk
wódka 1 litr
jarzębina 20 jagody
głóg 3-4 suszony

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzębiak

Owoce rozdrobnić i wrzucić do butli, zalać wódką, dobrze zakorkować. Macerować przez 3-4 tygodnie, po czym przecedzić przez lejek z watą i wlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 03.02.2011 15:14
kiedyś u dziadka piłam :)
plocia 22.01.2011 15:38
takiego jeszcze nie piłam, a nazwa trochę śmieszna
Karolcia12 07.11.2010 13:16
ciekawy przepis - nie miałam pojęcia że można jeść jarzębinę
RenataZ-et 30.10.2010 15:07
Ooo, to dla mnie nowość, nigdy takiej nie robiłam ani nie piłam
ben-ka 18.10.2010 10:33
A ja się zastanawiałam do czego używa się tarninę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak