Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka bez pieczenia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 5-6 łyżek
masło 2 łyżki
mleko 1/2 litra
cukier puder 4-5 łyżek
bita śmietana 1 szklanka
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka bez pieczenia

Żelatynę zalać 6-8 łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, dodać 2 łyżki masła i ugotować budyń. Gdy nieco ostygnie, utrzeć go z cukrem i rozpuszczoną żelatyną. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z cukrem, dodawać porcjami do budyniu. Masę przełożyć do tortownicy, wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Zimne ciasto przełożyć na talerz i przyozdobić bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.11.2011 08:34
super
Agnik 08.09.2011 12:28
interesujące
Karolcia12 19.10.2010 13:55
musi być dobre
plocia 18.10.2010 20:36
Jak bez pieczenia to coś dla mnie hehe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak